Restaurant & bar

Ein smak av Setesdal

Hos oss skal mat vere ei oppleving, og skal også kunne nytast med augene. Vi serverer helst råvarer som er hausta i naturens spiskammer eller tilskipa av lokale produsentar. Vi kallar det tradisjon med ein ny vri, og som du skjønar snakkar vi om heimelaga mat. Mange vel den pakka vi har, der opphaldet vert krydra med lokale smaksopplevingar og eige kulturprogram med nokre av dalens stolte tradisjonsberarar.

Restaurant

Mat til kvardag og fest

Restauranten er open kvar dag, og serverer ein rikhaldig meny, frå det enkle til full à la carte meny. Me legg stor vekt på mat med rot i norske mattradisjonar og kortreist mat. God mat gjer seg ikkje sjølv, det krev gode råvarer og kjærleik til faget. Sølvgarden sin restaurant har på kort tid vorte eit populært tilbod så vel blant bygdefolk som tilreisande.

På Sølvgarden får du også servera Setesdals særeigne jolemat med fisk/kjøt, nepe (kålrot), spa (suppe) og heimelaga lefse.

Stor eller lita gruppe, selskap eller uformelt møte; snakk med oss og me lagar til ei oppleving for deg utifrå det temaet du ynskjer. Me har alle rettigheitar.

Åpningstider Restaurant (Vinter):
Måndag-torsdag kl 15-20
Fredag-laurdag kl 12-21
Søndag kl 13-20

Veke 8 – Vinterferie
Kvar dag frå kl 12-20

 Bestill bord
Ring oss på telefon 379 36 130 eller send epost til booking@solvgarden.no for bordbestillinger som gjelder samme dag eller ved meir enn 8 personer.

Meny

EIN SMAK AV SETESDAL

FORRETT

  • Carpaccio
    Kr 173,-

    av elg fra eiegen skog. Serverast med champignon, tyttebær og balsamico. Brød og smør. (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)

  • Søtpotetsuppe
    Kr 152,-

    med kokos og bacon. Servert med brød og smør. (Inneheld: melk, hvete)

HOVEDRETT

  • Rjomegraut
    kr 245,-

    Frå Byglandsfjord. Serverast med spekeskinke, spekepølse frå Fjellgarden Hovden og heimebaka flatbraud frå Valle. (Inneheld: melk, hvete)

  • Heimelaga Elgkarbonader
    kr 295,-

    Elgkarbonadane er laga etter gamal oppskrift på Sølgardens kjøkken. Elgen kjem frå eigen skog! Serverast med sauterte grønsaker og viltsaus. Koka poteter. (Inneheld: melk)

  • Sølvgardsburger
    Kr 265,-
    av storfe 170g. Servert med salat, sylteagurk, tomat, cheddar, bacon, burgerdressing og pommes. (Inneheld: melk, hvete, egg, sennep, selleri, sulfitt)
  • BBQ Spareribs
    kr 315,-

    Servert med coleslaw og grilla mais. Fritt potetval. (Inneheld: egg, sulfitt)

  • Sølvgardens Herregårdsbiff
    kr 415,-

    Indrefilet av okse, servert med sukkererter, rødløk, cherrytomater, pastinakkpuré og whiskeysaus. Fritt potetval. (Inneheld: melk, sulfitt)

  • Pannesteikt Skrei
    kr 360,-

    Servert med baconsmør, ertepuré og cherrytomater. Fritt potetval. (Inneheld: fisk, melk)

  • Panert Svinerull
    kr 275,-

    Fylt med mozzarella og skinke. Servert med grønsaker i chilisaus. Fritt potetval. (Inneheld: hvete, melk, egg, sulfitt)

POTETVAL

Koka poteter – Pommes bistro – Søtpotetfries – Ovnsbakte småpoteter
Fløtegratinerte poteter (kr 35)

DESSERT

  • Heimelaga Sjokoladefondant
    kr 165,-

    Servert med bærsaus og vaniljeis. (Inneheld: egg, melk, hvete)

  • Lun Eplekake
    kr 135,-

    Servert med vaniljeis. (Inneheld: egg, melk, hvete)

PIZZA

  • Skinke, paprika Medium (30cm)
    Kr 230,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Skinke, paprika Stor (40cm)
    Kr 265,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Marinert biffkjøtt, lauk, paprika, tomat - Medium (30cm)
    Kr 235,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Marinert biffkjøtt, lauk, paprika, tomat - Stor (40cm)
    Kr 270,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Pepperoni, Ananas - Medium (30cm)
    Kr 230,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Pepperoni, Ananas - Stor (40cm)
    Kr 265,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Kvernet kjøtt, jalapeno, lauk, paprika - Medium (30cm)
    Kr 230,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)
  • Kvernet kjøtt, jalapeno, lauk, paprika - Stor (40cm)
    Kr 265,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)
  • Glutenfri Pizza - Medium (30cm)
    Kr 240,-
    (Inneheld: melk, sesam)

Ekstra kjøtt eller grønnsaker…kr 12,-
Dressing …kr 30,-

LUNSJ & SMÅRETTER

  • Lunsjbuffet - fredagar kl 11.30-14
    Kr 199,-
  • Lunsjtallerken (kl 12-14)
    Kr 205,-
    med speilegg og bacon. Serverast med salat, brød og båtpoteter. (Inneheld: egg, sesam, hvete)
  • Reketallerken (kl 12-14)
    Kr 209,-

    Reker servert på brød med frisk salat og aioli. (Inneheld: skalldyr, egg, hvete)

  • Sølvgardens Gardsalat
    Kr 225,-

    Salat med kylling, bacon, pinjekjerner og chevre frå Haukeli. Serverast med brød og smør. (Inneheld: melk, sennep, hvete)

  • Spicy Søtpotetsuppe
    Kr 205,-

    med kokos og bacon, servert med brød og smør. (Inneheld: melk, hvete)

  • SPEKETALLERKEN
    Kr 175,-
    Spekeksinke og spekekepølse frå Fjellgarden Hovden, frukt og flatbraud frå Valle. (Inneheld: hvete)
  • Pommes
    Kr 79,-
    med aioli. (Inneheld: egg)
  • Søtepotet fries
    Kr 99,-
    med aioli. (Inneheld: egg)

Smedens Bar

Tenk deg femti år tilbake i tida. Ein samlingsplass i bygda var Rysstad landhandel der Trygve Rysstad’s bestefar var eigar. Ei tømra bygning stappa med innvendig atmosfære, og tapetsert med reklameplakatar. I Smedens bar har vi skapt att noko av stemninga frå den gong, og sjølvsagt har dette på ny vorte bygda sin samlingsplass. Veggene er kledde med gamle materialar med utskorne namn, og dei gamle reklameplakatane er på plass.

Fleire gonger årleg arrangerer vi «Folkemusikkpub», der du kan ta med ditt eige instrument, og så er det spel og musikk til kveldens ende. «Smedens bar» har alle rettigheiter, og i den varme årstid er det mange som har uterestauranten – Smedens Terrasse – som sin favoritt.

Setesdal er rik på kultur, natur og tradisjonar. Både folkemusikk, drakt, sylvsmedkunst og mattradisjonar står sterkt i dalen. Gjestene våre kan få oppleve dette tett inn på kroppen gjennom arrangementa våre. Me har gjennom heile året med jamne mellomrom folkemusikkpub i baren der lokale heltar stiller opp med musikk og dans.

Me har fleire arrangement i løpet av året. Meir informasjon om kvart arrangement finn du her.