Restaurant & bar

Ein smak av Setesdal

Hos oss skal mat vere ei oppleving, og skal også kunne nytast med augene. Vi serverer helst råvarer som er hausta i naturens spiskammer eller tilskipa av lokale produsentar. Vi kallar det tradisjon med ein ny vri, og som du skjønar snakkar vi om heimelaga mat. Mange vel den pakka vi har, der opphaldet vert krydra med lokale smaksopplevingar og eige kulturprogram med nokre av dalens stolte tradisjonsberarar.

Restaurant

Mat til kvardag og fest

Restauranten er open kvar dag, og serverer ein rikhaldig meny, frå det enkle til full à la carte meny. Me legg stor vekt på mat med rot i norske mattradisjonar og kortreist mat. God mat gjer seg ikkje sjølv, det krev gode råvarer og kjærleik til faget. Sølvgarden sin restaurant har på kort tid vorte eit populært tilbod så vel blant bygdefolk som tilreisande.

På Sølvgarden får du også servera Setesdals særeigne jolemat med fisk/kjøt, nepe (kålrot), spa (suppe) og heimelaga lefse.

Stor eller lita gruppe, selskap eller uformelt møte; snakk med oss og me lagar til ei oppleving for deg utifrå det temaet du ynskjer. Me har alle rettigheitar.

Åpningstider:

Kvar dag kl 12-21.30

 Bestill bord på tlf. 37936130 eller send e-post til booking@solvgarden.no

Meny

EIN SMAK AV SETESDAL

FORRETT

  • Carpaccio
    Kr 155,-

    av elg fra eiegen skog. Serverast med champignon, tyttebær og balsamico. Brød og smør. (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)

  • Krema Fiskesuppe
    Kr 133,-

    Serverast med brød og smør. (Inneheld: fisk, melk, hvete)

HOVEDRETT

  • Rjomegraut
    kr 235,-

    Frå Byglandsfjord. Serverast med spekeskinke, spekepølse frå Fjellgarden Hovden og heimebaka flatbraud frå Valle. (Inneheld: melk, hvete)

  • Heimelaga Elgkarbonader
    kr 269,-

    Elgkarbonadane er laga etter gamal oppskrift på Sølgardens kjøkken. Elgen kjem frå eigen skog! Serverast med sauterte grønsaker og viltsaus. Koka poteter. (Inneheld: melk)

  • Fjellburger
    kr 265,-
    Heimelaga burger av elg og hjort, 160g. Servert med salat, agurk, tomat, tyttebærdressing, steikt raudlauk og sopp, og råsteikte poteter. (Inneheld: egg, melk, hvete)
  • Klassisk Burger
    kr 245,-
    Heimelaga burger av Dexter frå Brokke Naturkjøt, 160g. Servert med cheddar, sylta raudlauk, salat, agurk, vår heimelaga burgerdressing og pommesbistro. (Inneheld: melk, hvete)
  • Sølvgardens Herregårdsbiff
    369,-
    Indrefilet av okse, servert med sesongens grønsaker, cherrytomater og whiskeysaus. Fritt potetval. (Inneheld: melk, sennep, sulfitt)
  • Sølvgardens Entrecôte
    325,-
    av kalv, servert med sommersalat, balsamico og kryddersmør. Fritt potetval. (Inneheld: melk, sennep, sulfitt)
  • Heimelaga Jegerschnitzel
    275,-
    Servert med sesongens grønsaker og soppsaus. Fritt potetval. (Inneheld: egg, melk, hvete)
  • Fjellaure
    295,-
    Den finaste fisk frå lokale fjellvatn. Serverast pannesteikt etter gamle tradisjonar med agurksalat og rjomesalat, og koka poteter. (Inneheld: fisk, melk)
  • Røykt Lammelår
    325,-
    Pannesteikt, vert servert med krema kål og koka poteter. Lammekjøtet er salta, røykt og tørka etter gamle tradisjonar i Sølvgardens eige røykeri. (Inneheld: melk)

POTETVAL

Koka poteter – Pommes bistro
Ovnsbakte småpoteter – Fløtegratinerte poteter

DESSERT

  • Tildekka Stakkejente
    Kr 129,-

    Dessert av heimelaga eplesylte, brødkrum og krem. (Inneheld: melk, hvete)

  • Lun Sjokoladekake
    K 145,-

    Servert med salt karamellsaus og vaniljeis. (Inneheld: egg, melk, hvete)

  • Jordbær- og rabarbrasuppe
    K 125,-

    Heimelaga, og servert med vaniljeis. (Inneheld: melk)

PIZZA

  • Skinke, paprika Medium (30cm)
    Kr 220,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Skinke, paprika Stor (40cm)
    Kr 259,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Marinert biffkjøtt, lauk, paprika, tomat - Medium (30cm)
    Kr 225,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Marinert biffkjøtt, lauk, paprika, tomat - Stor (40cm)
    Kr 265,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Pepperoni, Ananas - Medium (30cm)
    Kr 220,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Pepperoni, Ananas - Stor (40cm)
    Kr 259,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete)
  • Kvernet kjøtt, jalapeno, lauk, paprika - Medium (30cm)
    Kr 220,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)
  • Kvernet kjøtt, jalapeno, lauk, paprika - Stor (40cm)
    Kr 259,-
    (Inneheld: melk, sesam, hvete, sulfitt)
  • Glutenfri Pizza - Medium (30cm)
    Kr 240,-
    (Inneheld: melk, sesam)

Ekstra kjøtt eller grønnsaker…kr 12,-
Dressing …kr 30,-

LUNSJ & SMÅRETTER

  • Lunsjtallerken
    Kr 175,-
    med speilegg og bacon, serverast med salat, brød og båtpoteter. kl 12-14 (Inneheld: egg, sesam, hvete)
  • Krema Fiskesuppe
    Kr 189,-
    med laks, sei og torsk. Servert med brød og smør. (Inneheld: fisk, melk, hvete)
  • Sølvgardens Gardsalat
    Kr 185,-
    med kylling, bacon, pinjekjerner og chevre frå Haukeli. Servert med brød og smør. (Inneheld: melk, sennep, hvete)
  • SPEKETALLERKEN
    Kr 165,-
    Spekeksinke og spekekepølse frå Fjellgarden Hovden, frukt og flatbraud frå Valle. (Inneheld: hvete)
  • Pommes bistro
    Kr 79,-
    med aioli. (Inneheld: egg)

Smedens Bar

Tenk deg femti år tilbake i tida. Ein samlingsplass i bygda var Rysstad landhandel der Trygve Rysstad’s bestefar var eigar. Ei tømra bygning stappa med innvendig atmosfære, og tapetsert med reklameplakatar. I Smedens bar har vi skapt att noko av stemninga frå den gong, og sjølvsagt har dette på ny vorte bygda sin samlingsplass. Veggene er kledde med gamle materialar med utskorne namn, og dei gamle reklameplakatane er på plass.

Fleire gonger årleg arrangerer vi «Folkemusikkpub», der du kan ta med ditt eige instrument, og så er det spel og musikk til kveldens ende. «Smedens bar» har alle rettigheiter, og i den varme årstid er det mange som har uterestauranten – Smedens Terrasse – som sin favoritt.

Setesdal er rik på kultur, natur og tradisjonar. Både folkemusikk, drakt, sylvsmedkunst og mattradisjonar står sterkt i dalen. Gjestene våre kan få oppleve dette tett inn på kroppen gjennom arrangementa våre. Me har gjennom heile året med jamne mellomrom folkemusikkpub i baren der lokale heltar stiller opp med musikk og dans.