Turar og Utflukt i Setesdal

Vi ligger tilrettelagt for en rekke med aktiviteter og turar. Her kan du vandre rundt, gå langrenn, ta sykkelen fatt, etter ta en fantastisk kjøretur med bil/MC. Spør oss kvar du skal dra for å finne den beste badekulpen, eller den sikraste fiskeplassen!

Beskriving av ruter finn du på UT.no

Vandring

I dalbotnen har vi ei rekkje tilrettelagte turløyper i kulturlandskap og skogsterreng. Oppe på heia har DNT -sør ei utbredt rutenett både for dagsturar og overnattingsturar i høgfjellet. Vi kan hjelpe deg med turkart og løyper, eller du kan utforske på eige hand.

Langrenn:

Vi har milevis med flotte skiløyper i både skogs- og høgfjellsterreng i Brokke og ved Bjørnevatn. I Brokke har vi også ei flott lysløype på 5 km som byrjar ved Brokkestøylen. Her kan du lese om Team Fjellreven sin tur til Brokke.

Sykkel:

Sykkelrute 3 går gjennom heile dalen med mange flotte stikkvegar. Fleire og fleire brukar oss som base for å trene til dei store sykkelløpa (Kristiansand – Hovden, Birken, Nordsjørittet o.s.v). Det finnes eit utall av gamle tømmersleper som eigner seg godt for downhillsykling. Vi tilretteleg for våre gjester på to hjul med garasje og tørkerom.

Den 23 mai kl 12:00 åpnes Brokke Suleskarsvegen mellom Setesdal og Lysefjorden som er fantastisk flott tur.

MC / bil

Vi er plasserte midt i eit eldorado av veger for å køyre MC. Mellom anna; Brokke-Suleskarvegen- Lysefjorden, Valle-Dalen, RV 9 Setesdal, Haukelifjell og med mange gamle, smale trasèar som er ypparlege for turkjøring på MC. Alt saman innanfor avstandar som eigner seg for dagsturar. Filmsnutt fra suleskarvegen. Nytt MC kart får du kjøpt her.